Remodelarea corporala cea mai rapida se obtine cu ajutorul tehnologiei moderne medicale. In functie de problema, cercetarile stiintifice au gasit solutii sanatoase de remediere.

Sunt tratamente care se adreseaza excesului de tesut adipos (adipozitate localizata) si altele care se adreseaza modificarilor de textura cutanata si subcutanata din cadrul celulitei, sau pielii laxe. Alegerea metodei potrivite de tratament se face de catre medicul dermatolog, in urma examenului clinic si a istoricului personal.

Sunt mii de astfel de tratamente, numite si redenumite pe baza a catorva tehnologii: criolipoliza, masajul cu sau fara vacuum, radiofrecventa, mezoterapia lipolitica, limfodrenajul, undele de soc.
Tehnologia validata medical presupune ca aparatul respectiv a fost riguros testat, eficienta si siguranta sa au fost dovedite clinic si certificate de organisme responsabile pentru sanatatea pacientului.
Aparatele moderne folosesc combinatii de radiatii sofisticate care trateaza fiecare diferitele aspecte ale problemei: tesutul gras in exces, celulita, pielea laxa.

Cele mai rapide si spectaculoase efecte, ce trateaza atat excesul de grasime cat si celulita si laxitatea pielii, se obtin cu o combinatie de ultrasunete radiofrecventa si vacuum(Ultrashape).

Ultrasunetele focusate distrug selectiv celulele adipoase de la diverse adancimi, fara a agresa structurile din jur (vase nervi etc). Trigliceridele din aceste celule sunt eliberate progresiv si eliminate fiziologic fara a determina cresteri ale valorilor sanguine. Metabolizarea dureaza mai putin de o saptamana. Radiofrecventa asistata de vacuum stimuleaza fibrele de colagen din piele, ducand la cresterea densitatii si tonusului. Aspectul de celulita se reduce deoarece mansonul cutanat este mai ferm. Pielea laxa ramasa dupa cure de slabire, sarcini etc se reaseaza dupa conturul muscular, determinand o reala remodelare. Sunt necesare una pana la trei sedinte spatiate la doua-trei saptamani interval.

O alta combinatie de radiofrecventa, vacuum si infrarosii trateaza separat celulita si laxitatea cutanata (Velashape). Este stimulata distructia celulelor adipoase de la suprafata dar si productia profunda de fibre de colagen, care duc la netezirea suprafetei cutanate si la strangerea excesului de piele. Sunt necesare sedinte repetate pe parcursul a catorva saptamani iar rezultatele sunt proportionale cu perseverenta pacientului.

Inainte si dupa 2-3 sedinte de VelaShape 3

Criolipoliza sau distrugerea tesutului gras cu ajutorul racirii controlate, este o metoda non-invaziva de indepartare a grasimii localizate sau generalizate, cu obtinerea reducerii circumferintei taliei, coapselor sau bratelor. Principiul acestei tehnologii este de fapt distrugerea celulelor adipoase cu ajutorul temperaturilor scazute, care ajung la -8 grade Celsius. Metoda nu necesita anestezie si permite reintoarecea imediata la activitatile cotidiene, dupa efectuarea procedurii. Pentru a obtine rezultatele dorite, tratamentul trebuie individualizat si efectuat la indicatia medicului dermatolog, care va decide parametri utilizati, in functie de dispozitia grasimii, textura pielii si grosimea stratului adipos. Putem utiliza aceasta metoda de slabire pentru a scapa de grasimea de la nivelul abdomenului, flancurilor, bratelor dar si coapselor, genunchilor si feselor.

Criolipoliza este contraindicata la pacientii cu urticaire la frig, hipersensibiliate la frig, boala Raynaud, crioglobulinemie, febra, tulburari de coagulare, infectii acute, hernie abdominala, leziuni cutanate active, insuficienta renala sau cardiaca, boli autoimune cu componenta cutanata, tromboflebita, pacienti operati in zonele respective cu mai putin de 6 luni in urma, istoric de cancer, dar si la persoanele insarcinate sau care alapteaza. O atentie deosebita se acorda zonelor cu cicatrici (ex. cheloizi sau cicatrici post-cezariana), deoarece tratamentul poate influenta negativ aspectul acestora. Trebuie, de asemenea, evitata expunerea la soare, cu 5 zile anterior si dupa tratment. Nu se efectueaza tratamentul daca in zona respectiva au fost efectuate recent alte taratemente estetice (laser, cavitatie).

Se efectueaza 1-3 sedinte, a cate 70 de minute fiecare, spatiate la 6-8 saptamani, in functie de grosimea tesutului adipos care trebuie sa fie de minim 10 mm. Imediat dupa tratament, se efectueaza masaj circular, in zona tratata, pret de 5-10 minute.

Efectele secundare, printre care roseata localizata, echimoze (vanatai) datorita suctiunii, senzatie de furnicaturi, oboseala, durere usoara- moderata, in primele 10 minute de tratament, sunt intotdeauna reversibile si nu afecteaza viata cotidiana.

Rezultatele sunt vizibile la aproximativ 3 saptamani de la prima sedinta.

Recommended Posts